از ۳ هزار رشته قنات موجود در استان تنها ۱۹۰۰ رشته قنات فعال است .
معاون حفاظت و بهره برداری از آب منطقه ای استان آذربایجان شرقی با اشاره براینکه کشور ایران در دنیا اولین کشوری است که به تکنولوژی قنات دست یافته و آبهای زیر زمینی را از بالقوه به بالفعل تبدیل کرده گفت : امروز قناتهای کشور ما در حال نابودی از لحاظ تعداد، کمیت و کیفیت به لحاظ بی توجهی و ورود چاههای عمیق به کشورهستند، که فعالیت ۱۹۰۰ قنات از ۳ هزار قنات موجود در استان ما موید این مطلب است و می طلبد تا چاره اندیشی شود .
مهندس محمدی با بیان استحصال بیش از ۶ میلیون متر مکعب از ۹۰ قنات دایر شهرستان میانه گفت : قنات ها نسبت به برخی از سدهایی که با هزینه های زیادو بهره مندی کم ایجاد شده اند کم هزینه و پایدار بوده و نیازی به نیروی برق و انرژی ندارند .
وی حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای استان را متولی بهره برداری، حفاظت و نگهداری از ۷۰ سد کوتاه در استان خواند و افزود : ۴۳ سد دیگر نیز توسط جهاد کشاورزی در دست اقدام است که از این تعداد سد در تولیت ما ۲۷ سد در شهرستان میانه موجود می باشد .
محمدی عدم توجه به شناسنامه قناتها و اینکه از ۳ هزار قنات موجود در استان تنها ۱۰۶۲ قنات به ثبت رسیده را از دیگر مشکلات برای استفاده بهینه از آب قناتها عنوان کرد .
وی همچنین گفت : از آبهای استحصالی سطحی وزیر زمینی در استان ۹۰در صد در بخش کشاورزی ۸ در صد در تامین آب شرب و ۲ درصد در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد ، که متاسفانه در شهرستان میانه ۲ دهم درصد به صنایع شهرستان تعلق یافته است.
وی در پایان اذعان کرد که اگر زیر ساختهای توسعه مخصوصاً صنعت در شهرستان میانه فراهم و سهم بیشتری به صنعت شهرستان تعلق می گرفت اشتغال پایدار ایجاد و افراد زحمتکش و کاری سرمایه خود را به شهرهای بزرگتر از جمله پایتخت نمی بردند ، زیرا ارزش افزوده تامین آب برای صنایع بسیار بالاست ،پس همت و عزمی ملی لازم است تا از آب حداکثر استفاده را ببریم.