مدیر عامل شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی خبر داد: زمینهای خالی شهرکهای صنعتی پس گرفته میشود
مجید یاریگر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار داشت: یک نکته اساسی که در کل کشور با وجود اینکه اقدامات خوبی نیز درباره آن آغاز شده ولی جایش خای است، نبود طرح جامع مطالعاتی یک منطقه یا همان آمایش سرزمین است.
وی ادامه داد: در ماههای اخیر سازمان مسکن و شهرسازی در استان اقداماتی درباره وضعیت زمین و منطقه از نظر جمعیتی و پیشبینیهای آینده در دست اجرا دارد که امیدواریم تکمیل آن مقدمهای برای برنامهریزیها باشد.
یاریگر اظهار داشت: در صورت تکمیل موضوع آمایش سرزمین دوباره کاریها حذف میشود و سرعت پیشرفتها نیز چند برابر میگردد.
وی اضافه کرد: یک سری مطالبات محلی از سوی مردم مطرح است و این تصور وجود دارد که اگر یک منطقهای نام شهرک صنعتی را داشته باشد زمینه سرازیر شدن سرمایهگذاران را به این منطقه فراهم میآورد این در حالی است که شهرک صنعتی تنها یک نیاز سرمایهگذاری است و دهها مورد دیگر از جمله راه دسترسی، آب، برق، گاز و موارد دیگر نیز از جمله ضرورتهای یک سرمایهگذاری است به همین دلیل میتوان گفت که زمین صنعتی تنها یک پارامتر ایجاد واحد صنعتی است.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی درباره رتبه شهرکهای صنعتی استان در سطح کشور نیز اظهار داشت: مقایسه شهرکها از لحاظ کارآیی صحیح نیست چون هر کدام ویژگیهای منحصر بهفرد خود را دارند، ولی در حال حاضر ۴۸ ناحیه و شهرک مصوب در آذربایجان شرقی داریم که از این تعداد ۳۵ شهرک و ناحیه دایر داریم.
وی افزود: البته باید عرض کنم که رتبهبندی در یک شاخص صورت نمیگیرد که بر اساس آن رتبه استان ارائه شود.
یاریگر اضافه کرد: در عین حال شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی جزو استانهای گروه نخست قرار دارد، استانهای آذربایجان شرقی، فارس، اصفهان، خراسان رضوی و تهران شامل استانهای گروه نخست هستند.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی با بیان اینکه شاخصهای مختلف شهرکهای صنعتی این پنج استان با یکدیگر مقایسه میشود، اظهار داشت: به عنوان مثال آذربایجان شرقی در شاخص زمینهای صنعتی و اخذ سند زمین و کارگاههای کوچک رتبه نخست کشوری را دارد.
وی گفت: با توجه به تنوع شاخصها و رتبه استانها رتبهبندی مطلق برداشتی غیرواقعی از وضعیت شهرکهای صنعتی استانها است مگر اینکه کار کارشناس صورت گیرد.
* زمینهای خالی پس گرفته میشود
وی همچنین در پاسخ به این سئوال خبرنگار فارس که شرکت شهرکهای صنعتی استان در قبال فروش و تعویض مالک اراضی شهرکهای صنعتی استان پاسخ داد: بر اساس قانون تعویض مالک زمین و یا هر گونه تغییر تحول زمین امکان ندارد مگر اینکه مالک با مراجعه به شرکت شهرکهای صنعتی استان درخواست واگذاری را ارائه کند.
یاریگر ادامه داد: این زمینها نیز بر اساس دفترچه قرارداد یک سال به متقاضیان واگذار میشود، اگر در طول این یک سال ساخت و سازی در این زمینها انجام نشود زمین پس گرفته میشود.
وی اضافه کرد: دریافت زمین از اشخاص نیز به این صورت میگیرد که ابتدا اخطار کتبی به فرد داده میشود اگر اقدامی صورت نگرفت موضوع به هیئت داوری اعلام میشود تا نظر داده شود، این هیئت نیز به طور مرتب جلسه دارد به طوری که امسال در استان هفت جلسه داوری داشتهایم.
* فسخ ۱۰۰ فقره قرارداد
یاریگر درباره آمار فسق قراردادهای این شرکت با افراد اظهار داشت: از ابتدای امسال بیش از ۱۰۰ قرارداد فسخ شده است به نحوی که در شهرک صنعتی سلیمی که پیش از این زمین برای واگذاری نداشتیم ولی هم اکنون زمین خالی برای واگذاری داریم.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی اضافه کرد: یک سری مشکلات جزئی وجود داشت که با رفع آن مشکلات و مغایرتها و با هماهنگیهای صورت گرفته فاز نخست طرح توسعه شهرک صنعتی سلیمی سال آینده آغاز شود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه طرح توسعه شهرک صنعتی شهید سلیمی فاز به فاز اجرا میشود امیدواریم نیمه دوم سال ۹۰ اگر همه شرایط فراهم باشد در این شهرک خدمات رسانی صورت گیرد.
یاریگر با بیان اینکه وضع فعلی شهرکهای صنعتی استان مطلوب است، اظهار داشت: در طول دو سال گذشته میزان اعتباراتی که از محل اعتبارات تملک داراییها به شرکت شهرکهای صنعتی استان اختصاص یافته است برابر کل اعتبارات اختصاصی از سال ۱۳۶۴ تاکنون است.
وی، رقم اختصاصی را ۲۱۰ میلیارد ریال خواند و اضافه کرد: سال گذشته ۷۴ میلیارد ریال اختصاص یافت و امسال نیز تاکنون ۱۴۸ میلیارد ریال اختصاص یافته است که امیدواریم تا پایان سال به ۳۰۰ میلیارد ریال برسد.
مدیر عامل شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی تاکید کرد: این اعداد و ارقام در نوع خود چشمگیر و بینظیر هستند که نشان از توجه ویژه دولت نهم و دهم به مقوله توسعه شهرکهای صنعتی در استانها دارند.
وی درباره میزان سرمایهگذاریهای در بخش صنعت استان نیز تاکید کرد: سال ۱۳۷۸ میزان سرمایهگذاریها در بخش صنعتی ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بود که این رقم نسبت به سال ۱۳۸۶ از رشد ۱۲۰ درصدی برخوردار بود و سال گذشته نیز این روند ادامه داشت.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی تاکید کرد: رشد سرمایهگذاریها در پنج ماه نخست امسال نیز مثبت است و ساخت و سازهای صورت گرفته در شهرکهای صنعتی استان گواه این ادعاست.