مقاوم سازی منازل روستایی عامل اصلی در کاهش خسارت و تلفات زلزله سال ۹۸ بود

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان میانه با اشاره به مقاوم سازی بیش از ۷۴ درصدی منازل روستایی شهرستان و ۱۰۰ درصدی در برخی مناطق؛ علت اصلی کاهش خسارت و تلفات زلزله سال ۹۸ در بخش کندوان و ترکمانچای را مقاوم سازی منازل روستایی خواند.
مهدی مشایخی در آیین برگزاری مانور زلزله در مدرسه دخترانه بتول شکرزاده واقع در شهرک اندیشه اضافه کرد: خوشبختانه شهرستان میانه در مقاوم سازی مساکن روستایی رتبه اول استان را دارا بوده و ۲۰ درصد از میانگین کشوری نیز بالاست.
وی یادگیری صحیح نحوه مقابله با بلایای طبیعی و آسیبها و تهدیدهای آن؛ همچنین رعایت اصول فنی و عمرانی در احداث منازل روستایی و تاسیسات را عامل اصلی در کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله عنوان کرد و افزود: همه ارگانها و دستگاههای امدادرسان، خدمات رسان و امنیتی انتظامی در مدیریت بحران در زمان وقوع حوادثی مانند زمین لرزه از تاثیرگذارترین ها هستند و این تجربه ای محسوس در زلزله آبان ۹۸ بود.
مشایخی در ادامه با اشاره به برگزاری همه ساله زلزله در ۸ آذرماه در مدارس سراسر کشور بطور همزمان گفت: مانور فعلی بیست و چهارمین مانوری است که به منظور عملیاتی کردن اطلاعات کسب شده دانش آموزان و خانواده های آنها در مقابل مخاطرات طبیعی است که دانش آموزان نقشی اساسی و تاثیرگذاردر انتقال تجارب و اطلاعات خود به خانواده ها و آشنایان را دارند.
وی با بیان اینکه ایران کشوری حادثه خیز بوده و از ۴۳ بلایای طبیعی شناسایی شده امکان وقوع ۳۴ نوع آن در کشور ما و ۲۰ نوع در استان و شهرستان ما محتمل است گفت: یکی از انواع این حوادث در حال حاضر خشکسالی بی سابقه در کشور است و می طلبد در این راستا از آب و برق به صورت درست و بهینه مصرف کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه میانه در پایان پیشگیری؛ آمادگی؛ مقابله و بازسازی را ۴ اصل مهم در مدیریت بحران دانست.