افتتاح پروژه های آبرسانی به میانه و خط آهن میانه-تبریز در جریان سفر رئیس جمهور به استان
گفت وگوی اختصاصی قافلان با فرماندار شهرستان در خصوص زلزله زدگان، انتخابات مجلس و فعالیت های اجرایی

گفت وگوی اختصاصی قافلان با فرماندار شهرستان در خصوص زلزله زدگان، انتخابات مجلس و فعالیت های اجرایی؛
ضمن عرض خسته نباشید بنظر میآید برای آغاز بحث از حادثه زلزله اخیر بوجود آمده در شهرستان و اقدامات فرمانداری میانه در این زمینه شروع کنیم.
در ابتدا لازم میدانم مراتب تقدیر و تشکر خود را از اصحاب محترم رسانه بابت تنویر افکار عمومی و پوشش اخبار دستگاههای اجرایی شهرستان اعلام کنم. آنچه که دغدغهی امروز نه تنها مردم میانه بلکه مردم میهن اسلامی ماست وضعیت اسکان موقت و دائم و معیشت مردم عزیر مناطق زلزله زده است؛ پیشتر از این اما در اثنای کار شاهد به عینه همیاری مردم عزیز ایران اسلامی و خیرین بزرگوار از تمامی اصناف و مشاغل بودیم که لازم است شروع کلام را با قدردانی از این انسانهای والا و ارزشمند آغاز کنیم.
مستحضر هستید که بلافاصله بعد رخ دادن این حادثه همت نوع دوستانه اصناف چه از نظر تامین اقلام و جیره غذایی و چه تقبل هزینههای دیگر باعث تسریع امور شد که از این بابت نیز از صنوف مختلفی که همراه ما بودهاند قدردانی میکنیم.
اولین مسئلهای که بعد وقوع زلزله پیش آمد و باید ممنون نیروهای نظامی و انتظامی و امنیتی باشیم حفظ امنیت محل وقوع حادثه در اسرع وقت بود که با تشکیل حلقههای امنیتی حتی کوچکترین خللی در امنیت مردم آسیب دیده رخ نداد.
در زمینه اسکان اضطراری هم با باصطلاح لکهگیری در همان سه روز اول پس از گذشت حادثه با تامین چادر و موکت و پتو و وسایل گرمایشی و جیره غذایی ۷۲ ساعته و تیمهای پزشکی که مرتبا در مناطق حضور داشتند انجام شد.
مهمترین کمکحال اعتباری ما در این میان مصوبه هیئت محترم دولت بود که در ۴۸ ساعت اولیه با تصویب اعتبار ۴۰۰میلیون ریال وام قرضالحسنه برای احداث دائمی، ۱۰۰میلیون ریال وام بلاعوض و نیز ۱۵۰میلیون ریال برای لوازم معیشتی و نیز ۵۰میلیون ریال بازای هر واحد دامی بود.
در زمینه اسکان موقت نیز با ۱۹۱۴ پرونده تشکیل یافته برای اسکان موقت در ۱۸۰۹ پرونده، اشخاص همان مبلغ ۱۰۰میلیون ریال را مطالبه نمودند و برای ۱۱۰خانواری باقیمانده با همکاری بنیاد مسکن با سازههای سبک و فرمهای فلزی اتاقک پیش ساخته احداث و نیز حدودا به همین تعداد هم کانکس به این مناطق اختصاص یافت.
بنابراین اسکان اضطرای نیز بلافاصله بعد اسکان اضطراری در دو هفته اول انجام گرفت که میتوان بنوعی از آن به وقت طلایی مدیریت بحران یاد کرد.
مسئله قابل توجه در جمعآوری اسکان اضطراری اینجاست که ۱۹۱۴ خانواری که چادر تحویل گرفتهاند تنها ۳۰۰ خانوار چادرها را تحویل داده و مابقی وام بلاعوض ۱۰۰میلیون ریالی را تحویل گرفته اند که رقم بالای خانوارهایی که علی رغم درخواست ما میلی به تحویل چادرها ندارند و امروزه متاسفانه با سیاهنماییهای عدهای از افراد مغرض که حتی عنوان نمایندگی مردم را نیز یدک میکشند بعد از چند هفته تازه در مناطق زلزله زده حضور یافته و با هوچیگری در همین مناطق و یا فضای مجازی اینگونه قلمداد میشود که زندگی در چادر ادامه دارد. تنها خواسته خود اهالی بعنوان استفاده از چادر بعنوان انبار یا استفادههای یدکی و اینچنینی است و به همین خاطر ما نیز اصراری بر تحویل چادرها نداریم.
جالب توجه اینکه عدهای در این میان با سیاه نماییهایی بدنبال منافع انتخاباتی یا حتی عدهای منفعتطلب بدنبال بازاریابی و منافع اقتصادی خود بوده اند. شایان ذکر است که در ۷۴ روستای در معرض آسیب نیز ۴۲۰۵ واحد مسکونی با ارزیابیهای بعمل آمده نیاز به تعمیر یا گاها تخریب و بازسازی دارند. برای اسکان دائم هم حدود ۶۰ پرونده در بانکها برای احداث تشکیل یافته و از این میان نیز ۲۰ واحد در حال پیریزی است.
بنابراین با این حساب اسکان اضطراری و دائم پایان یافته و خدمات بعدی ما توزیع برخی اقلام و نان و آب آشامیدنی مورد نیاز این مناطق است.
در مورد وضعیت معیشت در این مناطق که نوعاً بسته به احشام و دامپروری در این مناطق است تاکنون ۱۶۰۰ متر مربع زمین مسقف اختصاص داده شده و با همکاری بنیاد مستضعفین و بنیاد علوی ۲۰هزار متر مربع نایلن مناسب با پوشش ضخیم از این بنیادها درخواست شده است. همچنین دولت نیز ۱۵۰میلیون ریال وام قرض الحسنه و ۵۰میلیون ریال وام بلاعوض در کنار آن برای تشکیل اماکن دامی در نظر گرفته است. همچنین بازای هر تعداد دام سنگین ۳ دام سبک و در ازای هر دام سبک تلف شده ۱۵ الی ۲۰ راس دام مولد سبک تلعق خواهد گرفت.
همچنین در حدود ۷۰میلیارد ریال مصالح ساختمانی نیز به این مناطق از طریق بنیاد مستضعفان با ابتیاع از شرکت ملی فولاد و جاهای دیگر اختصاص یافته است.
در امتداد هم قرار گرفتن انتخابات پیش رو بعد حادثه زلزله باید کار شما و همکارانتان را سختتر کرده باشد. ظاهرا خیل عظیمی هم برای خدمت صف کشیدهاند. اگر صلاح میدانید کمی به انتخابات پیش رو بپردازیم؟
بعد شروع دستور انتخابات مجلس شورای اسلامی از روز یکشنبه دهم آذرماه تمام تمهیدات و مقدمات لازم را برای انتخابات فراهم کرده و از اولین روز ثبتنام بدون هیچ کم و کسری روند ثبت نام شروع و پایان یافته است.
پیشتر نیز با رصد نامزدهای احتمالی و دعوت حضوری یا پیام دادن به این عزیزان هشدارهای لازم به ایشان از قبیل مباحث مطروحه در ایام تبلیغات یا محل ستادها و… داده شده است و با رسید نیز این تذکرات با گرفتن رسید تحویل این داوطلبین شده است.
من جمله از این مسایل عدم برپایی ستاد در میادین اصلی یا شعاع ۱۵۰متری میادین به هر طرف یا ممنوعیت القاب و عناوین نامعتبر مثل دکتر و مهندس خطاب کردن یا ممنوعیت طرح مسایلی مثل قومیگرایی یا تقسیمات کشوری و پرداختن به آب شرب و… است. همچنین فعالیت در فضای مجازی نیز باید با مجوز باشد.
گفتنی است که امسال به علت سامانهای بودن بخش عمدهای از انتخابات در زمینه احراز هویت و… پیشبینی میشود با افزایش پهنای باند سامانهها پوشش شعب از لحاظ الکترونیکی و تجمیع آرا نسبت به دورههای قبل با تسریع چشمگیری صورت گیرد.
اعضای هیات اجرایی شهرستان نیز با انتخاب خود افرادی که پیشتر از میان اقشار و اصناف مختلف پیشبینی شدهاند مشخص خواهند شد.
در این زمینه لازم میدانم با افتخار خدمت مردم عزیز عرض کنم که دغدغهای از بابت جانبداری از سوی دستگاههای اجرایی و… نداشته باشند. ملاک دستگاههای اجرایی در میانه از ابتدا قانون و قانونمداری بوده است.
مستحضر هستید که بومی بودن فرماندار میانه میتواند در انتخابات شائبهساز باشد.
بله، متاسفانه سیاهنماییهایی هم در این رابطه صورت گرفته و لاجرم گرفته خواهد شد لیکن عزم جدی ما چه قبل این در پستهای دیگر شهرستان و چه در حال حاضر با حفظ مراوداتم با همشهریان عزیز از هر قشر، عمل به قانون و قانونمداری بوده و خواهد بود. قرار نیست ما آخرت خود و زحمات شبانهروی همکاران خدوممان را بخاطر دنیای کسی خدای ناکرده معامله کنیم.
درخواست ما در انتهای بحث انتخابات از مردم شریف میانه و بخشها و روستاهای حومه حضور در ساعات اول رای گیری پای صندوقهای رای و مشارکت حداکثری مردم عزیز بخاطر سربلندی ایران اسلامی در رصدهای بینالمللی و نیز کمک به انتخاب افراد اصلح و کاردان در سایهسار این شرکت با عظمت است.
اخیرا با حضور آقای رئیس جمهور پروژههای مهمی مورد بهرهبرداری قرار گرفت. لطفا کمی از پروژههای اجراشده یا در دست اجرای شهرستان بفرمایید.
آنچه که در مورد کارهای اجرایی و زیربنایی و سرمایهگذاری در میانه شایان ذکر است بحمدا… از نظر انرژی و نیرورسانی در زمینه برق کمبودی در شهرستان نداریم. در مورد گازرسانی نیز شاهد ۹۰ درصد پوشش این شبکه در شهرستان در حال حاضر هستیم و امید و پیشبینی و برنامهریزی ما در سال ۹۹ پوشش ۱۰۰درصدی گازرسانی به تمام نقاط شهرستان است.
مسئله عمده دیگر که حتما دغدغه خیلی از مردم شهرستان نیز بوده و هست آب شرب و راههای درونشهری و بین شهری و بین روستایی میانه میباشد. مستحضر هستید که شعار کمیته برنامهریزی شهرستان از خیلی قبلتر آب شرب و راه بوده و هست و این دو مقوله بعنوان دو مجرای مهم اعتباراتی است که برای میانه در نظر گرفته میشود.
ما امروز مشکلی در تصفیه خانه نداشته و در مسئله سدها نیز با پیشرفت ۹۵درصدی مواجه هستیم منتها آنچه که مربوط به خطوط انتقال آب شرب میباشد ۵۰درصد کار جلو رفته است. در سال جاری ۱۲۰میلیارد ریال بودجه برای آب شرب میانه پیشبینی شده است که خبری امیدبخش برای مردم این شهر است.
نکته مهمی که میخواهم در مورد پروژههای عمرانی میانه عرض کنم این است که مردم شهرستان میانه بلطف خدا در مشارکت در کارهای عمرانی همواره پیشقدم بوده اند و از این بعنوان نقطه قوت شهرستان یاد میشود. این همیاریهای چه در زمینه آب شرب روستایی و چه راههای فرعی یا اصلی روستایی مثل نشق و ایشلق و نقاباد مشاهده میشود.
در زمینه راه نیز ورودی از سمت تبریز و بلوار زینبیه کاملا بپایان رسیده و مسیر زنجان نیز به جهت شرایط آب و هوایی در اسرع وقت انجام خواهد گرفت. بزودی نیز شاهد کلنگزنی پل روگذری بلوار زینبیه خواهیم بود. در مورد پل قوریچای نیز این نوید را به همشهریان عزیز داده میشود که تا آخر سال جاری با احداث این پل شاهد بهبود عبور و مرور این ورودی باشیم. در مورد پل حصار در مسیر گلزار مومنین هم بزودی عملیات اجرایی آن احداث خواهد شد. مسیر میانه تا هشترود نیز از آنجاییکه قصد ما احداث جادهای با عرض وسیعتر و ارتقا یافتهتر است بمحض تخصیص بودجه عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد. قسمت چشمگیر آسفالت مسیر میانه-فیروزآباد نیز به بهرهبرداری رسیده و بحمدا… رضایت مردم را هم در پی داشته است. نکته حائز اهمیت دیگر جادهی توریستی مابین خلخال و میانه است که با همکاری بنیاد محترم برکت برای احداث پل و همکاران عزیز ما جهت لکهگیری و حذف نقاط حادثهخیز و احداث مسیر بزودی زود شاهد تحقق این مسیر توریستی و مواصلاتی بینشهری خواهیم بود. مهمتر از همهی اینها تبدیل میانه به چهارراه ریلی شمالغرب کشور است که بعد افتتاح مسیر میانه-بستان آباد به دستان ریاست محترم جمهور نوید افتتاح باقی مسیر تا تبریز تا تابستان ۹۹ داده میشود. ضمنا افتتاح مسیر خطی میانه اردبیل که با سرعت بسیار بالا بجهت فاینانسر بودن بانک ملی ایران در جهت تکمیل است تاثیر بسزایی در رونق شهرستان خواهد داشت.
بخش عمدهای از مسیر چهارخطه کردن میانه-سرچم و روکش آسفالت میانه-ترک و مسیر میانه-تبریز نیز جزو برنامههای با اولویت راه در شهرستان است.
اولویت دیگر و مهم شهرستان تامین آب کشاورزی است که مخصوصا در پایاب سد آیدوغموش و بعضا با مشارکتهای مردمی و لولهگذاری پیشرفت خوبی داشتهایم. در زمینه گسترش مساحت اراضی تحت پوشش سد آیدوغموش و نیز استفاده از تسهیلات بلاعوض و ارزانقیمت برای آبیاری مکانیزه اراضی نیز شاهد توسعهی روزافزون این زمینها هستیم. در زمینه سد شهریار هم ۲۶۳میلیارد تومان نیز برای تملک اراضی و جابجایی تاسیسات و راههای اطراف سد شهریار در نظر گرفته شده است. در حوزههای انرژی و بهداشت نیز با بهرهبرداری از نیروگاه بادی آقکند در سفر خیر ریاست محترم جمهوری به شهرستان و نیز ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم از این طریق و بهرهبرداری از مرکز تصویربرداری پزشکی MRI و مرکز غربالگری سرطان پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم.
ظاهرا مراسمی برای بهرهبرداری از مرکز MRI برگزار نشد؟
بله؛ به جهت حساسیت زمانی و پیش رو بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی با تدبیری که بخرج دادیم جهت جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی و اینکه بهرحال حق مردم بوده و نباید معطل میافتاد بدون برگزاری مراسم شروع به بهرهبرداری و خدمت رسانی به همشهریان عزیز کرد.
در زمینه انتصابات معاونین و روسا و مسوولین ادارات طبیعیست که دخالتهایی از جانب برخی شده باشد، این دخالتها تا چه اندازه موثر افتاده؟
در دورهای که من مسئولیت داشتهام باستثنای یکی دو مورد که یکی از برخی قصد دخالت داشته، نه توصیهای شده و نه من اجازه ورود در انتصاباتها را دادهام.
اما استفاده از نیروهای بومی بجهت افزایش انگیزه و تلاش مجدانه و متعصبانه در میانه سیاست بوده و نتیجه هم گرفتهایم و از این جهت قدردان تمام مسئولین محترم و همکاران زحمتکش خود بوده و بدیهی است که مسئله نیز ربطی به بومی و غیر بومی بودن افراد ندارد.